Ga naar inhoud

Sint-Jozefscollege

Collegestraat 46
2200 Herentals
T. 014 25 45 00 - F. 014 25 45 04
E. collegestraat@kosh.be

N/B

Nieuwtjes

Schoolreglement 2016-2017

Schoolreglement 2016-2017

Facebookpagina Campus Collegestraat

Volg het wel en wee van onze campus Collegestraat op Facebook.

Damiaankwis 2017!

Kwis t.v.v. de Damiaanactie op 10 februari 2017 om 20u

  • in de eetzaal van kOsh cmpus Collegestraat, Collegestraat 46, Herentals
  • 4-6 personen per kwisploeg
  • 20 euro per ploeg
  • inschrijven op liesenhans@telenet.be

 

Sportieve school!

In de periode september - december hebben in 107 leerlingen (op een totaal van 715) deelgenomen aan één of meerdere sportactiviteiten. Dus 15% van al onze leerlingen , samen goed voor 184 individuele deelnames. Er werden ook nog 45 SNS-passen op onze school verkocht.

 

Sfeerbeelden van een grandioos free podium op kOsh campus Collegestraat' !

Bekijk de foto's

Politiek project

Op vrijdag 29 april was het politiek debat op kOsh campus Collegestraat, het slotstuk van het politiek project voor alle 6de jaren.

 

Brochure Campus Collegestraat

Wat kan je vinden op kOsh campus Collegestraat?

Naast een heleboel studierichtingen vind je bij ons ook een dynamische, eigentijdse schoolgemeenschap met aandacht en zorg voor kwalitatieve opleidingen en voor het welzijn van de leerlingen. Een school die bruist van leven en waar elke leerling zichzelf mag zijn.

Campus Collegestraat biedt een ruim aanbod aan ASO-richtingen en enkele theoretische TSO-richtingen binnen het domein Handel. Via een sterk onderwijsconcept en met behulp van de meest actuele onderwijsmiddelen bereiden wij de jongeren voor op de maatschappij van morgen.


In onze brochure gaan we dieper in op onze lessentabellen, onze visie op school en hoe we deze visie dagelijks in de praktijk omzetten. Bovendien krijg je ook allerlei praktische informatie.

Campus Collegestraat heeft een nieuwe… Collegestraat!

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk is het zover! De wegenwerken in de Collegestraat (gestart tijdens de krokusvakantie) zijn nagenoeg volledig afgerond. De straat werd mooi, maar vooral functioneel, opnieuw aangelegd! Het resultaat mag gezien worden.  Ook ons nieuwe toiletgebouw, dat aan de Collegestraat in opbouw is, nadert zijn voltooiing. 

Verkeersproject 4des

Op 14 april organiseren we voor de tweede keer een verkeersproject voor de vierdejaars.

We willen onze leerlingen bewust maken van de verkeerproblematiek waarmee ze elke dag opnieuw geconfronteerd worden.  Daarbij staan verkeersveiligheid en preventie centraal. Via zowel theoretische als praktische sessies komen verschillende aspecten van verkeer(sveiligheid) aan bod.

Studierichting STEM in het derde en vierde jaar

In het schooljaar 2015-2016 hebben we met succes de studierichting Wetenschappen STEM voor het eerst in het derde jaar ingericht. In de STEM-klas worden wetenschappen en wiskunde op een praktijkgerichte en geïntegreerde manier aangebracht. 

Dat deze methode resultaten oplevert, is duidelijk te merken aan de gedrevenheid en de resultaten van de leerlingen!

Het STEM-verhaal wordt in het schooljaar 2016-2017 in het vierde jaar verder gezet.

Campus Collegestraat: Recyclageproject

Recyclage van papier, de groendienst, Komiak-projecten, recyclage van afgedankt schrijfgerief, het zijn vertrouwde begrippen op school.

Afgedankt schrijfgerief kan je steeds binnenbrengen bij de receptie, in de Bar Tropical, de leraarskamer of in lokaal B210. Meer info op  www.terracycle.be.

Olympiades

Heel wat leerlingen offerden dit schooljaar hun vrije woensdagnamiddag op om deel te nemen aan De Vlaamse Olympiades, wedstrijden voor scholieren die jaarlijks in Vlaanderen worden georganiseerd om jongeren te stimuleren hun talenten te ontdekken. 

Zo namen een aantal leerlingen al deel aan de wiskunde-olympiade, de biologie-olympiade, de fysica-olympiade en de de chemie-olympiade.

 

Damiaanactie

Onze school gaat ten volle voor de Damiaan-actie. Er was de inleefreis van Nina en Liesbeth. En nadien volgen de acties om geld in het laatje te krijgen elkaar op: een quiz en een brunch, verkoop van stiftjes, pannenkoeken, koekjes, chocomelk, ...